Veelgestelde vragen

Ik heb geen inleidend geovak gevolgd, kan ik deze minor dan toch volgen?

Neem contact op met de minorcoördinator of GIS-coördinator van je eigen universiteit (zie Contact) om hierover afspraken te maken. Wanneer je uit een duidelijk ruimtelijk vak komt, is dit meestal op te lossen. Eventueel kan in de zomer een inhaaltraject afgesproken worden.

Bij welke bedrijven en organisaties kan ik stage lopen?

Een eerste idee hiervan kan je zien bij de werkgevers. Ook zullen we Geoplaza gebruiken voor mogelijke stages en afstudeeropdrachten. De zes deelnemende universiteiten hebben zoveel contacten, dat het in de praktijk geen probleem zal zijn.

Is deze minor goedgekeurd door de examencommissie van mijn faculteit?

Bij de meeste universiteiten is dit nu aangevraagd. Neem bij twijfel of vragen hierover contact op met de GIS coördinator van je eigen universiteit (zie Contact).

Hoe weet ik zeker dat er geen overlap is tussen het inleidende geovak en de minor-onderdelen?

Ga in gesprek met de GIS-coördinator van je eigen universiteit (zie Contact). Hij/zij zal aangeven waar de eventuele overlap zit, en ook vertellen waar de nieuwe aspecten aan de orde komen.

Moet ik het rooster van de minor precies zo volgen van september tot februari?

In overleg kan hiervan afgeweken worden, vooral omdat niet alle vakken op alle universiteiten op het juiste moment worden aangeboden. Ook kan je scriptie en stage in overleg met de coördinator worden verschoven naar andere momenten.

Krijg ik een certificaat voor de minor?

Na afronden van de Nationale GI Minor kun je een gewaarmerkte cijferlijst opvragen bij de Centrale Studentenbalie van de VU. Deze cijferlijst kun je inleveren bij je eigen universiteit om de minorvakken te laten registreren.

Kan ik na de minor ook een Master in GIS volgen?

Zeker! Diverse universiteiten (TU Delft, Vrije Universiteit, Wageningen University en GIMA) bieden een Master aan. Universiteit Twente/faculteit ITC biedt internationale post-initiele Master opleidingen in GIS aan.

Ik woon in Zeeland, Groningen of Limburg. Kan ik de minor praktisch gezien wel volgen?

Ja hoor! We houden met het lesrooster zo veel mogelijk rekening met studenten uit heel Nederland. Met het OV zou je op tijd moeten kunnen arriveren voor de contacturen. Het kan wel zo zijn dat je 's avonds laat pas terugkeert en dat je voor samenwerking in groepsopdrachten extra moet reizen of maatregelen (online samenwerkingsapplicaties) moet treffen.

Hoe kom ik aan de benodigde software?

Zolang als je bij de minor bent ingeschreven, heb je recht op toegang tot de benodigde software op je eigen computer. We hebben met diverse software leveranciers afspraken voor educatief gebruik. Meer details in de eerste week van de minor.

Moet ik voor een specialisatie ergens anders naartoe?

De verschillende specialisaties worden aangeboden door (en op) een van de samenwerkende universiteiten. Als je dus iets kiest op een andere locatie, zul je inderdaad daar naartoe moeten reizen. Je stroomt daar in een regulier programma in, waarbij de lestijden misschien niet altijd rekening houden met studenten die van ver moeten komen. Het geeft je wel een mooie gelegenheid om eens elders in de geokeuken te kijken!

Deze pagina delen: